Forsiden Information Gæstebog Link til os Sponsorer Kontakt os Føj til foretrukne Anbefal denne side
Jul i Danmark
Juletiden
Julens historier
Traditioner
Jul i gamle dage
Mad og drikke
Sådan holder vi jul
Sange og salmer
Kristen jul
Hvid jul
Julegaver
 
Juleværksted
Tips og idéer
Juleklip
Kravlenisser
Clipart
Billeder

 

Absalons hemmelighed

Absalons hemmelighed er navnet på DR's julekalender i år, 2006. Den handler om pigen Cecilie, der går på jagt efter et julemirakel for at redde sin syge lillesøster, Ida.

Cecilie er vild med arkæologi, og hun bor, sammen med sin familie, på toppen af et stormagasin. I forbindelse med årets juleudstilling i stormagasinet, der viser fund fra Absalons tid, hører Cecilie om ’Absalons Hemmelighed’, og hun beslutter sig for at finde ud af alt om myten.

Resten er stadig - en hemmelighed. Juleeventyret henvender sig i år til hele familien og er derfor rykket fra klokken 18 til klokken 19.30.

Absalons hemmelighed på DVD

"Absalons hemmelighed" udkommer på DVD den 18.december, og dermed er den lige akkurat ude tids nok til, at den kan ligge under danskernes juletræer den 24. december.

Mere om historien:

12-årige Cecilie er en meget speciel og meget klog pige, som er vild med arkæologi. Cecilie bor på toppen af Stormagasinet, hvor hendes far er direktør. Cecilies 8-årige lillesøster Ida har dårligt hjerte og er svag. Det ser ikke ud til, at lægerne kan ikke helbrede Ida, og hendes fremtidsudsigter er dystre. Cecilies store ønske er, at Ida må blive rask - og hun ved, at det vil kræve noget, der minder om et mirakel.

Cecilies far har travlt, og samtidig skal stormagasinets juleudstilling åbnes, og under åbningen af juleudstillingen hører Cecilie nogen tale om Absalons Hemmelighed. Arkæologen Petra afviser det som vrøvl og myter - men Cecilie er blevet nysgerrig og beslutter at hun på egen hånd kan finde ud af noget om hemmeligheden. En sen aften lykkes det Cecilie at komme ned i den afspærrede ruin, som er absolut forbudt område på grund af faren for nedstyrtning. Her møder hun drengen Hubert, som bor i en hemmelig hule i kælderen sammen med et par særprægede klunsere.

Det viser sig, at Hubert også kender til hemmeligheden - bl.a. ved han, at den har noget at gøre med en helbredende kraft. Cecilie beslutter sig for at gøre, hvad hun kan, for at finde frem til hemmeligheden - og samtidig håber hun, at hemmeligheden og den helbredende kraft kan gøre Ida rask.

Cecilie begiver sig sammen med Hubert,ud på en lang og farefuld opdagelsesrejse - fuld af besynderlige, mystiske og spændende oplevelser.

Men vil det lykkes Cecilie og Hubert at finde frem til hemmeligheden? Og - vigtigst af alt - kan hemmeligheden overhovedet helbrede hendes søster Ida?

Jul i Dannevang vil løbende følge med i julekalenderen på disse sider. Se også Jul i Dannevangs egen julekalender.

 

Vi elsker jul! on Facebook

 

Underholdning
Julekalender
Juleri for børn
Julesjov
Konkurrence
Quizzer
Spil
Eventur og historier
Nyttig
Download
Afstemninger
Jule-guide
Jule-forum
Ugehoroskoper
Send julekort
Chat
Nedtælling

   

Alt om julen:
  Julekonkurrencer
  Jul
  Julebilleder
  Juledekorationer
  Julefrokost
  Julegave
  Julegaveideer
  Julehistorie
  Julehjerter
  Julekager
  Julekalender
  Julekonfekt
  Julekonkurrence
  Julelege
  Julemad
  Julemanden
  Julemarked
  Julepynt
  Julequiz

  Online juletræ
  Julekort egne billeder
  Julerim til julekort
  Julerim
  Juleringetoner
  Julesange
  Julesjov
  Julespil
  Juletræ
  Julemarkeder

 Partnersider:
  Go Dating
  Jul i Sverige
  Christmas
  Jul i Norge

chart.dk

Jul

Sitemap
"Jul i Dannevang" er optimeret til Microsoft Internet Explorer
© 2000-2011 Jul i Dannevang
Julen 2011