Forsiden Information Gæstebog Link til os Sponsorer Kontakt os Føj til foretrukne Anbefal denne side
Jul i Danmark
Juletiden
Julens historier
Traditioner
Jul i gamle dage
Mad og drikke
Sådan holder vi jul
Sange og salmer
Kristen jul
Hvid jul
Julegaver
 
Juleværksted
Tips og idéer
Juleklip
Kravlenisser
Clipart
Billeder

 

Julekonkurrence

Hver jul afholder julidannevang som regel en række spændende julekonkurrencer, hvor du kan vinde spil og andet godt til julen. Hvis du vil høre mere om vores julekonkurrencer, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan altid afmelde igen, hvis du ønsker det.

Hvis man leder efter en gammeldags julekonkurrence til hjemmet i forbindelse med julen, er der masser af inspiration at hente fra gamle dage. En julekonkurrence, juleleg, sjov og ballade har altid været tilknyttet de traditionelle julestuer, hvor man morede sig, åd og drak og hyggede sig inden juleaften og julegaverne.

En traditionsrig julekonkurrence

En gammel julekonkurrence, der blev leget på landet i det 17. og 18. århundrede, går ud på, at en yngre person ligger hovedet i en piges skød. Under denne julekonkurrence skal de øvrige gæster nu banke ni gange på ryggen af den unge fyr, og hvis han gætter, hvem der banker, eller hvis den bankende slår mere end ni slag, skal den, der bliver gættet, være hovedperson i julekonkurrencen.

En sådan julekonkurrence kan virke lidt vovet, men det var netop også formålet med mange af de gamle julekonkurrencer. Det galt om at flirte og komme i kontakt med hinanden under de mange julekonkurrencer.

En julekonkurrence for børn

I gamle dage fandtes der naturligvis også julekonkurrencer for børn uden flirtende undertoner. En typisk julekonkurrence for de små kan være ”Tag den ring og lad den vandre”, ”Bro-bro-brille”, ”Save, save brænde”, ”Bide til bolle” eller ”Munken går i enge”. De er alle blevet leget i de gamle julestuer.

I dag er billedlotteri en typisk og populær julekonkurrence. Den julekonkurrence kan leges før eller efter julegaverne, og den er velegnet til hele familien. Billedlotteri kan købes i alle legetøjshandler. Det er nemt at lære, og samtidig træner spillet hukommelsen hos både børn og ældre.

Filippine-julekonkurrence

Filippine-legen er blandt de julelege, der stammer fra begyndelsen af 1800-tallet. Filippine er en julekonkurrence, der praktiseres på denne måde: Når man finder en mandel eller en nød med 2 kerner, så spørger man, om der er en, der vil være med til at lege Filippine. Hvis der er, så spiser man hver en af kernerne, og så aftaler man et bestemt tidspunkt, hvor det så gælder om at være den første der siger Filippine til den anden. Taberen må da give en gave til vinderen.

julelege
julespil
jule spil
julequiz
julekonkurrence
julekonkurrencer

Vi elsker jul! on Facebook

 

Underholdning
Julekalender
Juleri for børn
Julesjov
Konkurrence
Quizzer
Spil
Eventur og historier
Nyttig
Download
Afstemninger
Jule-guide
Jule-forum
Ugehoroskoper
Send julekort
Chat
Nedtælling

   

Alt om julen:
  Julekonkurrencer
  Jul
  Julebilleder
  Juledekorationer
  Julefrokost
  Julegave
  Julegaveideer
  Julehistorie
  Julehjerter
  Julekager
  Julekalender
  Julekonfekt
  Julekonkurrence
  Julelege
  Julemad
  Julemanden
  Julemarked
  Julepynt
  Julequiz

  Online juletrę
  Julekort egne billeder
  Julerim til julekort
  Julerim
  Juleringetoner
  Julesange
  Julesjov
  Julespil
  Juletrę
  Julemarkeder

 Partnersider:
  Go Dating
  Jul i Sverige
  Christmas
  Jul i Norge

chart.dk

Jul

Sitemap
"Jul i Dannevang" er optimeret til Microsoft Internet Explorer
© 2000-2011 Jul i Dannevang
Julen 2011